Bezienswaardigheden

op de Azoren

Bezienswaardigheden

Zuid-Frankrijk is een prachtig gedeelde van Frankrijk, dat rijk is aan natuur, bruisende steden en veel cultuur. Al sinds de negentiende eeuw speelt de Franse cultuur een grote rol. Dit is vandaag de dag nog steeds goed zichtbaar. Denk maar eens aan mode, etiquette, kunst en de horeca. Zuid-Frankrijk heeft ook een prachtige natuur. Het zuidelijke gedeelte van Frankrijk is rijk aan stranden, gebergtes, vlaktes en meren. Naast de prachtige kustlijnen zijn ook de kleurrijke lavendelvelden zeker het bekijken waard!
Zuid-Frankrijk kent een zeer afwisselende natuur, met stranden, lagunes, akkers, bossen, kliffen en ruige berggebieden. Door het toerisme worden veel natuurgebieden bedreigd, maar lokale natuurbeschermers doen hun best om deze juweeltjes te behouden. Een gebied dat zeer geschikt is voor natuurliefhebbers is het Zuid-Franse de Camargue. Dit waterrijke gebied heeft vele meren, zoutvlaktes en lagunes. Daarnaast zijn er ook prachtige bossen, die dit gebied omringen. Op de vlaktes vind je prachtige witte paarden, flamingo’s en wilde stieren. Ook voor de vogelliefhebbers is dit the place to be. Er leven namelijk honderden moeras- en watervogels in het het Zuid-Franse Camargue. De volgende vogels kom je er onder andere tegen: wilde eenden, reigers, grutto’s, steltlopers en oeverlopers.

De natuurgebieden en andere bezienswaardigheden in Zuid-Frankrijk zijn gemakkelijk met de auto te bereiken. Een vakantie naar Zuid-Frankrijk met de auto is daarom ook meer aan te raden, dan een vakantie naar Zuid-Frankrijk met het vliegtuig. Zo heb je namelijk al een auto tot je beschikking en hoef je geen auto te huren.

De Zuid-Franse natuur is één van de mooiste in de wereld!

Tip:

  • De Camargue: dit waterrijke gebied heeft vele meren, zoutvlaktes en lagunes. Daarnaast zijn er ook prachtige bossen, die dit gebied omringen. Op de vlaktes vind je prachtige witte paarden, flamingo’s en wilde stieren.
  • Musee National Marc Chagall: dit prachtige museum ligt in de populaire vakantiebestemming: Nice.
  • Basilique Notre Dame de la Garde: deze prachtige basilique ligt op een berg, die over heel Marseille uitkijkt. Het is dus zeker de moeite waard om deze kerk een bezoekje te brengen!