De hotels

in de Azoren

Feiten over Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk is een super populaire vakantiebestemming. Dat is ook niet zo gek, want het zuiden van Frankrijk heeft een rijke geschiedenis, prachtige natuur en veel gezellige badplaatsen. Kom nu álles te weten over dit zonnige deel van Frankrijk met onze feitentabel over Zuid-Frankrijk!

Horeca

Een écht vakantieland, als Frankrijk, heeft een uitgebreid aanbod wat horeca betreft. Zowel de locale specialiteiten als wereldse gerechten zijn te vinden in de Franse restaurants. Ook is er genoeg variatie in de vele verschillende accommodaties. Het uitgaansleven in Zuid-Frankrijk verschilt echt per plaats. Zo zijn badplaatsen als Saint-Tropez en Cannes wat exclusiever en vaak ook wat hoger geprijsd.
Achtergrond van Zuid-Frankrijk

Zuid-Frankrijk staat bekend om haar fantastische wijnen, champagnes, eten en de zonnige streken. Naast deze kenmerkende aspecten van Zuid-Frankrijk, zijn er nog talloze andere redenen om een bezoekje te brengen aan het prachtige zuiden van Frankrijk. Een voorbeeld hiervan is de verbazingwekkende historische architectuur van Zuid-Frankrijk. De rijke cultuur van Frankrijk is er een waar je zeker meer over wil weten!

Klimaat

Zuid-Frankrijk staat bekend om haar mooie weer. Vooral de steden aan de zuidoostkust hebben een heerlijk warm mediterraans klimaat. De steden aan de zuidwestkust hebben veelal een hooggebergteklimaat. In deze plaatsen is het dan vaak ook wat frisser dan in de badplaatsen, als Saint-Tropez.

Praktische informatie

Toerisme is erg belangrijk voor Zuid-Frankrijk. Dit is namelijk een van de belangrijkste inkomstenposten van het zonnige gedeelte van Frankrijk. Dit brengt verschillende voor- en nadelen met zich mee. Zo kunnen de meeste studenten vaak met een flinke korting naar een toeristische attractie. Een nadeel van de populariteit van Zuid-Frankrijk is echter wel dat het land steeds toeristischer wordt. Je ziet steeds minder authentiek Franse bistro’s en steeds meer grote restaurantketens. Tip: wil jij tóch ervaren hoe de sfeer in een écht Frans restaurant is? Ga dan eens langs een onbekend dorpje, in plaats van de toeristische steden!