De hotels

in de Azoren

Natuur

Zuid-Frankrijk heeft een prachtige natuur. Het zuidelijke gedeelte van Frankrijk is rijk aan stranden, gebergtes, vlaktes en meren. Naast de prachtige kustlijnen zijn ook de kleurrijke lavendelvelden zeker het bekijken waard!
Flora & Fauna

Zuid-Frankrijk kent een zeer afwisselende natuur, met stranden, lagunes, akkers, bossen, kliffen en ruige berggebieden. Door het toerisme worden veel natuurgebieden bedreigd, maar lokale natuurbeschermers doen hun best om deze juweeltjes te behouden.

Een gebied dat zeer geschikt is voor natuurliefhebbers is het Zuid-Franse de Camargue. Dit waterrijke gebied heeft vele meren, zoutvlaktes en lagunes. Daarnaast zijn er ook prachtige bossen, die dit gebied omringen. Op de vlaktes vind je prachtige witte paarden, flamingo’s en wilde stieren. Ook voor de vogelliefhebbers is dit the place to be. Er leven namelijk honderden moeras- en watervogels in het het Zuid-Franse Camargue. De volgende vogels kom je er onder andere tegen: wilde eenden, reigers, grutto’s, steltlopers en oeverlopers.

Een ander gebied, dat je zeker een keer gezien moet hebben, is de Provence. Deze streek staat bekend om haar prachtige paarse lavendelvelden. Ook vind je hier enorme boomgaarden vol met olijfbomen, waar je heerlijk kan picknicken. Een stad, die dichtbij dit gebied ligt, is Avignon. Deze Zuid-Franse stad staat bekend om haar rijke historie en prachtige architectuur.

Foto’s Franse natuur