De hotels

in de Azoren

Vakantie Zuid-Frankrijk

Toe aan een beetje zon? Dan is Zuid-Frankrijk dé vakantiebestemming voor jou! Dit eiland heeft namelijk een heerlijk warm klimaat. Combineer dit met een enorme kustlijn vol prachtige witte stranden en je hebt de ultieme strandvakantie. Jaarlijks komen er miljoenen toeristen naar het eiland, die voor de mooie feestjes, de blauwe zee of de prachtige natuur naar Zuid-Frankrijk trekken.

Zuid-Frankrijk is verdeeld in meerdere streken. Dit zijn: Languedoc-Roussillon, Provence, Aquitaine, Midi-Pyrénées, Rhône-Alpes, Auvergne, Limousin, Poitou-Charentes en Corsica. Het leuke aan Zuid-Frankrijk is, dat elke streek zo zijn eigen karakter en identiteit heeft. Zo staat Languedoc-Roussillon bekend om zijn prachtige kastelen. Ben je een échte natuurliefhebber? Dan is Auvergne de perfecte streek voor jou!
Let the sun shine!

Bij die mooie stranden hoort een warm Mediterraans zonnetje! Gelukkig is het klimaat van Zuid-Frankrijk zeer aangenaam. In de zomermaanden juli en augustus kan de temperatuur vrij hoog oplopen, tot boven de 35°C. In september en oktober is het goed toeven in Zuid-Frankrijk: een aangename temperatuur, veel zon en weinig regen. De zuidwestkust van Frankrijk heeft een mediterraan-klimaat. Hier wordt het dan ook wat warmer dan in het zuidwesten van Frankrijk, waar ook de Franse Alpen liggen. Hier heerst een hooggebergteklimaat.

Zuid-Frankrijk voor iedereen

Nederland kent heel veel mooie plekjes, maar voor een écht vakantiegevoel moet je toch ergens anders heen! Een mooie vakantie naar Zuid-Frankrijk is voor iedereen een optie: er zijn veel luxe hotels, maar ook genoeg aantrekkelijke geprijsde budgethotels. Daarnaast heeft Zuid-Frankrijk ook een prachtige natuur. Van een prachtige avondwandeling over de parelwitte stranden, tot aan kajakken in een van de vele riviertjes. Er is voor ieder wat wils in Zuid-Frankrijk!