De hotels

in de Azoren

Bezienswaardigheden Avignon

Wanneer je naar Zuid-Frankrijk gaat is Avignon een stad, die je zeker niet mag overslaan! Het is, vandaag de dag, nog goed te zien dat deze stad in het zuiden van Frankrijk ooit het centrum van het westerse christendom was. De rijke en religieuze geschiedenis van deze stad is er een die je zeker niet mag missen! Een groot voordeel van deze Zuid-Franse stad is het brede aanbod aan goedkopere en luxere hotels!

  • Rocher des Doms
    dit is een park in Avignon, waar je van een prachtig uitzicht kunt genieten. Het park ligt aan rivier de Rhône. Tegenover het park ligt de berg: Villeneuve-les-Avignon, waar het prachtige Fort Saint André op gebouwd is. Het park heeft een klein restaurantje waar je heerlijk kan eten. Bovendien is er ook een speeltuintje voor de kinderen! Dit park ligt vlakbij Palais des Papes.
  • Palais des Papes
    Palais des Papes betekent letterlijk: het paleis van de paus. Dit prachtige paleis is voorzien van vele kunstwerken en muurschilderingen. Bij aankomst in het paleis ontvang je een tablet, met daarop alle benodigde informatie over het paleis.
  • Wandeltocht door Avignon
    tijdens deze 3 uur durende wandeltocht zie je alles van het historische centrum van de Franse stad. Tijdens deze wandeltocht kom je langs historische gebouwen, als het Palais des Papes. Door de uitgebreide uitleg van de gids mis je niets van deze prachtige stad!
Foto’s van Avignon