De hotels

in de Azoren

Praktische Informatie

Taal

De officiële talen van Zuid-Frankrijk zijn Frans en Occitaans. Daarbij heeft elk dorpje zijn eigen dialect. De jongere Fransen spreken ook wel een aardig woordje Engels, dankzij de vele toeristen die het Franse gebied bezoeken.

Geld

In Zuid-Frankrijk wordt, net als in Nederland, met de Euro betaald. Bovendien kunt u in de toeristische gebieden met de meeste creditcards en pinpassen betalen. Op de markten zult u vaak contant moeten betalen.

Prijzen

De prijzen in de Zuid-Franse horeca liggen gelijk aan de rest van Europa. Er zit echter wel een groot verschil tussen de prijzen van verschillende steden. Zo betaal je in badplaatsen, als Cannes en Saint-Tropez vaak aanzienlijk meer dan in steden, als Bourgogne en Avignon.
Gezondheid

Voor een vakantie naar Zuid-Frankrijk heb je geen inentingen nodig. De gezondheidszorg in Zuid-Frankrijk kan vergeleken worden met die in Nederland. Net als in Nederland bel je, in een noodsituatie, 112.

Douane

Vooral in de zomer is het erg druk op het vliegveld, dus let goed op je handbagage en laat geen tassen onbeheerd achter terwijl je in de rij staat om een auto te huren.
Vlakbij de bagagehal op het vliegveld is een toeristenbureau. Hier vind je alle informatie over overnachtingen, attracties, bezienswaardigheden en vervoer. Bovendien kan je hier ook gratis kaarten van het gebied halen.

Overnachtingen

Reserveer op tijd! Zuid-Frankrijk is dé populairste vakantiebestemming van Europa! Daarnaast raden we je aan om je altijd goed in te lezen over het gebied waar je heen gaat. Het zou immers zonde zijn als je bepaalde must sees zou missen, omdat je simpelweg niet van het bestaan van deze pareltjes afwist. Zuid-Frankrijk heeft zowel veel luxe, duurdere hotels, als goedkopere budget hotels. Er is dus voor ieder wat wils in Zuid-Frankrijk!

Foto’s van Zuid-Frankrijk